Головна
Реєстрація
Вхід
Субота
19.10.2019
10:13
Вітаю Вас Гість | RSS
Сайт відділу освіти Новороздільської міської ради

Меню сайту

Категорії розділу
Семінари [86]
Конкурси [67]
Цікаві заходи [649]
Екскурсії [45]
Відкриті уроки [74]

Хмарка тегів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

  
Головна » 2014 » Жовтень » 16 » Майстер-клас із випікання хліба для учнів ЗШ№3
02:07
Майстер-клас із випікання хліба для учнів ЗШ№3

Осінь. Різнобарвна, розмаїта. Спочатку вона пишна, золота й сонячна, а потім сумна, дощова, холодна. Листя на деревах постійно змінює колір, а згодом і зовсім опадає на землю, вистилаючи її м’яким різнобарвним килимом.

   Осінь – час розпочинати справи, ставати до роботи та навчання після літнього відпочинку, дізнаватися про щось нове і цікаве.

   У середині осені з’являється  чарівний острівець тепла й сонячної погоди, який називається бабиним літом. Його особлива прикраса - сріблясте тонке    мереживо павутини, що блищить у кожному кутку.  

    У такий чудовий день бабиного літа, 11 жовтня 2014 року,  учні 7-А і 7-Б класів Новороздільської ЗШ №3, класний керівник Ігнатова І. Г., педагог-організатор Дейнека Г. П., бібліотекар школи Гранковська О. В. та мама учениці 7-А класу Гудима І. О. з метою пізнання рідного краю, вивчення ураїнського побуту та народних традицій відвідали приватний заклад підприємця Гураля Олега Володимировича у селі Шегині Мостиського району Львівської області, де мали можливість долучитися до священного дійства – випікання хліба.

   Зал оформлений за всіма українськими звичаями і нагадує старовинну українську хату: на стінах вироби з дерева, шкіри, вишивки, на столах глиняний посуд, на плетеному тину розляглися часник, цибуля, кукурудза, сплетені у коси. Повсюди розвішані оберемки лікарських трав, які наповнюють приміщення літніми пахощами. 

   Спочатку учні познайомилися з державним кордоном України та  поспілкувалися з прикордонниками. А потім – обід: справжній козацький куліш, печена картопля з салом, господарська канапка (чорний  хліб з салом), квашені огірки і помідори з діжки. Їж досхочу!

  Набравшись козацької сили, одягнувши  фартухи і кухарські ковпаки, учні приступили до роботи. Кожен учасник  майстер-класу власноруч замішував тісто, яким заповнював свою позначену форму. Хліб пекли у справжній глиняній печі на дровах. А поки хліб був у печі, учні розважалися: співали караоке та грали у більярд.

   Спечений хліб усі забрали із собою, щоб похизуватися своєю вправністю і пригостити  рідних та друзів. На завершення кожному учаснику урочисто вручили іменний сертифікат.

   Як відомо, з давніх-давен у житті українців було і залишається на першому місці виховання дбайливого ставлення до хліба. Це дає найкращий результат тоді, коли дитина сама бере активну участь у народженні запашного і рум’яного буханця.

   Пам’ятаймо, що в хлібі велика праця. Пам’ятаймо завжди, що хліб святий. Шануймо його так, як шанували наші бабусі і дідусі.

Галина Дейнека,

заступник директора з виховної роботи

Новороздільської ЗШ №3

Переглядів: 277 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Годинник

Архів записів

Друзі сайту
  • Сайт МОН України
  • Освітній портал Львівщини
  • Український центр оцінювання якості знань
  • Львівська обласна державна адміністрація
  • Сайт Новороздільської міської ради

  • ...

    Copyright MyCorp © 2019